Icon depicting envelope-square Icon depicting phone-square Icon depicting twitter-square Icon depicting facebook-square Icon depicting youtube

Inbjudan till årskonferens med årsmöte: 14/15-konferensen på SEKOM 2019

Varmt välkommen till årets viktigaste konferens och årsmöte : 14/15-konferensen på SEKOM 2019! Denna konferens är den 25:e årskonferensen med årsmöte tillsammans med föreningen och nätverket Sveriges Ekokommuner. I år har vi temat biologisk mångfald - närmare bestämt mål 14 och 15 i Agenda 2030 - som är synnerligen aktuellt.

Vår årskonferens kommer att vara i Helsingborg - under värdskap av kommunen som blev Årets Miljökommun både 2017 och 2018 - onsdagen och torsdagen den 3-4 april 2019 på Elite Hotel Marina Plaza i Helsingborg. Mattis Bergquist från Gullers Grupp kommer att vara moderator under konferensen.

Vi kommer att höra flera spännande föreläsningar, bland annat om varför Helsingborg har blivit Sveriges miljöbästa kommun hela tre gånger. Från WWF kommer Håkan Wirthén, generalsekreterare och Vicki Lee Wallgren, chef biologisk mångfald, och berättar om vad biologisk mångfald betyder för oss. Sara Gustafsson, professor och Venus Krantz, doktorand, båda från Linköpings universitet delger hur de globala målen blir lokala genom arbetet med implementering av de globala målen med fokus på kommuner och regional samordning.

Eftermiddagen avslutas med upplevelsefyllda studiebesök med fokus på biologisk mångfald. Här finns det 4 olika alternativ att välja mellan (se mer detaljerad information på anmälningssidan). Onsdagen avslutas med en gemensam middag på kvällen under värdskap av Helsingborgs stad.

Torsdagen börjar med vårt årsmöte med sedvanliga förhandlingar - där vi förväntar oss att du som kontaktperson (kontaktpolitiker eller kontakttjänsteperson) närvarar. Vi kommer också att ha en workshop där föreningens framtida arbete ska planeras under ledning av den mycket meriterade Mattis Bergquist från Gullers Grupp – mycket interaktion utlovas under förmiddagen!

Efter lunch på torsdagen kommer vi få reda på mer om en uppdateringen av den svenska standarden för hållbar utveckling i kommuner, landsting och regioner som kommer att ha fokus på Agenda 2030 av Sepehr Mousavi som är hållbarhetsdirektör på Plantagon samt ordförande för SIS standardiseringskommitté för hållbara smarta städer och samhällen. Vi får också besök från ICLEI via Alice Reil som är koordinator för grön infrastruktur och biologisk mångfald. Hon kommer att berätta om biologisk mångfald i ett internationellt sammanhang innan vi avslutar 14/15-konferensen på SEKOM 2019.

Tipsa gärna andra i din organisation om denna årskonferens som i år har 25-årsjubileum. Alla är välkomna! Under själva årsmötet är det tillåtet för alla att delta, men det är bara kontaktpersonerna (kontaktpolitikerna och kontakttjänstepersonerna) som har rösträtt.

Årsmöteshandlingarna kommer att anslås på anmälningssidan senast tre veckor innan mötet. På anmälningssidan finns också det också mer detaljerad information om konferensens program och de upplevelsefyllda studiebesöken/utflykterna (du väljer ett alternativ nu vid anmälan) på onsdag eftermiddag.

Kommer du tidigt på onsdagen har du möjlighet att vara med på en stadsvandring i Helsingborg på historiskt och grönt tema.

Vi hoppas och tror att den 3-4 april blir ett rejält inspirationstillfälle för dig, som politiker eller tjänsteperson. Kom med och bidra till kompetens och gemenskap! Årskonferensen är en fantastisk möjlighet till kreativt erfarenhetsutbyte med personer över hela landet som verkar inom hållbarhetsområdet. Missa inte den chansen!
Sista anmälningsdag för att garantera hotellrum på vårt konferenshotell: 12 mars.

Läs mer och anmäl dig på anmälningssidan